Lage energiewoning met moderne integratie tussen nieuw en bestaand

Dit uitdagend project bestaat uit de verbouwing en uitbreiding van een alleenstaande klassieke woning tot een moderne ééngezinswoning. Het doel is eenvoudig maar veeleisend: behoud van het klassieke karakter van de hoofdwoning, een moderne uitstraling van het totaalproject, gebruik van natuurlijke materialen, laag-energie als eindresultaat.

De bestaande woning wordt volledig in casco gezet. Achteraan wordt de woning uitgebreid, zowel op het gelijkvloers als het verdiep. De bestaande woning en nieuwe uitbreiding worden met elkaar verbonden door een strakke sobere houten luifel, waardoor alles één geheel wordt zonder hun eigen karakters te schenden. De woning wordt rondom rond maximaal geïsoleerd, het dak van de luifel wordt een groendak, er zal gewerkt worden met een ventilatiesysteem D, en de grote leefruimtes worden verwarmd met vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp.

Gevelaanzicht

Achtergevel

Gevelaanzicht

Gevelaanzicht

Gevelaanzicht

oorspronkelijke toestand

Oorspronkelijke toestand