Casino Knokke - Precast Concrete Award

Eind 2004 werd er een internationale architectuurwedstrijd uitgeschreven voor het ontwerp van een nieuw casino te Knokke (ondertussen gewonnen door Steven Holl). -- Concept

Onze belangrijkste ontwerpdaad was de realisatie van een landschap, onttrokken aan de lokale omgeving en niet de realisatie van een alleenstaand gebouw. Om dat te doen hebben we de typologie van natuurlijke duinen gebruikt. Startend op het strand worden ze vloeiend door-getrokken tot in de binnestad. We geven a.h.w. aan de stad Knokke een stukje duin terug dat op die plaats al lang verdwenen is. We hebben echter niet de pretentie gehad de natuur te willen kopiŽren, maar eerder gezocht naar een manier om deze voor te stellen. Dit hebben we efficiŽnt kunnen verwezenlijken door het gebruik van weloverwogen types beton.

Onder ťn op dit landschap zijn de programmaonderdelen van het casino geplaatst (casino zelf met slots, horeca, thalasso, fitness,...), samen en gemixt met semi-natuurlijke elementen zoals een moerastuin, oasetuin, waterval, duinterras,...

Verlichting Casino

totaalbeeld casino

interieur casino

Schetsen casino

prijs casino