Opwaardering Stadstuintje

Een rijwoning die midden in het centrum gelegen is én achteraan een tuintje heeft … een droom van iedereen maar een zonde wanneer het tuintje niet benut wordt!

Het was een uitdaging om een tuintje te realiseren dat niet veel onderhoud vraagt, waarbij groen en verharding worden gecombineerd, en waarbij je de mogelijkheid hebt om onder een overdekte plaats te zitten of onder de blote hemel. En het resultaat mag gezien worden!

De betonnen perceelsafsluiting werd vervangen door een doorlopende muur bekleed met Thermowood van het Triple profiel; de tuin wordt visueel vergroot en de verschillende niveaus in de tuin zijn nu één geheel. Aan de andere kant van de tuin wordt de hoge muur bedekt met fruitboompjes in lei-motief. Het tuintje krijgt enerzijds een eenvoudig grasperk en anderzijds een eiken pergola waarop een Blauwe Regen zal zorgen voor de nodige intimiteit. Arduinen stapstenen, verwerkt in grind, zorgen voor de verbinding tussen de woning en de pergola. Achter de bestaande lage muurtjes die gekaleid werden, zijn de kruiden te vinden.
De hele tuin is aldus voorzien van eigen plekjes waarbij het geheel niet uit het oog verloren is.

zicht van onder pergola

oorspronkelijke toestand stadstuin

Oorspronkelijke staat van de stadstuin

gekaleide kruidentuin

Thermowood houten wandbekleding

zicht van onder pergola