Zon- en windgestuurd podium voor optredens

-- WESC en Egypte
Het WESC, Wadi Environmental Science Centre, is een vzw in Egypte en staat in voor een duurzame en ecologische ontwikkeling van de omgeving. Door educatieve trainingen  en demonstraties toont het Wadi centrum de technologie van fotovolta´sche zonnepanelen (PV-panelen), windturbines, waterzuiveringsinstallaties, composttechnologie etc.

-- Het podium
Om allerhande optredens te kunnen verzorgen wordt er een nieuw podium ontworpen dat uiteindelijk werd uitgevoerd onder leiding van de Japanse architect Risa Kato. Het podium is zon- en windgestuurd en is volledig ge´ntegreerd in het concept van het Wadi centrum en de omgeving.

Het podium is een halve cirkel dat aan de achterkant wordt afgesloten door een houten structuur begroeid met planten. Rondom het podium loopt een tweede cirkel die trapsgewijs verspringt en dienst doet als sociale ruimte. Door het dak met PV-panelen schuin naar het publiek te richten wordt de aandacht tijdens de optredens niet enkel gevestigd op het gebeuren zelf, maar ook op de technologie van het systeem.

podium

podium

podium

podium