Nieuwbouw traiteurszaak

De bouw van een nieuwe traiteurszaak naast een bestaande landelijke woning, vraagt enerzijds om een moderne aantrekkelijke nieuwe zaak voor het publiek, maar anderzijds ook naar een vormgeving met respect voor de bestaande woning en omgeving.

Om aan beide criteria te voldoen, wordt de nieuwe traiteurszaak rondom de bestaande woning gebouwd in een eenvoudige strakke L-vorm. De nieuwbouw krijgt door zijn eenvoud en soberheid een moderne uitstraling tov de landelijke woning, maar wordt tevens bescheiden opgesteld door de voorgevel een deel achteruit te trekken, en door slechts enkel het gelijkvloers in beslag te nemen. Een deel van de traiteurszaak wordt verhoogd waarin een nieuwe badkamer voor de woning wordt ondergebracht. Het verhoogde deel krijgt hetzelfde landelijke karakter als de hoofdwoning. Het materiaalgebruik, crepi met zachte kleuren, zorgt opnieuw voor integratie in de landelijke omgeving maar benadrukt eveneens de strakheid van de traiteurszaak. De carport, uitgevoerd in een houten structuur, verbindt de woning en traiteurszaak met elkaar.

achtergevel traiteurszaak

keuken traiteurszaak

badkamer

voorgevel landelijke stijl

achtergevel traiteurszaak

schets traiteurszaak en woning