Ecologische verbouwing en uitbreiding van een rijwoning

De rijwoning ligt verhoogd ten opzichte van de achterliggende tuin, maar heeft er nauwelijks contact mee door de aanwezigheid van vervallen koterijen. Tevens dient de rijwoning een voorbeeld te worden van ecologische renovatie, zowel wat het toekomstig comfort als het effectief materiaalgebruik betreft.

De koterijen worden volledig gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe keuken met een aanpalend overdekt terras. Een licht hellend dak boven deze nieuwbouw bewaart het oorspronkelijk karakter van de woning. Vanuit de keuken, en langsheen het terras, zorgt een pergola voor een mooie toegang naar de tuin.
De achtergevel wordt aan de buitenkant volledig ge´soleerd met vlas-isolatie, houtswol en celitplaten. De afwerking gebeurt met natuurlijk verduurzaamd hout.

Houten achtergevel

licht via dakramen

detail dak

aanbouw afgewerkt

Houten achtergevel

aanbouw in opbouw

Werf in opbouw - Metselwerk

achterkant voor beton

Werf in opbouw - Funderingen