Centraal Paviljoen Olympische Spelen 2012

Voor de Olympische Spelen in Londen - 2012 werd er een wedstrijd opgericht voor de creatie van een Centraal Paviljoen gelegen op de Trafalgar Square. Omdat echter ook de verschillende Olympische sportpaviljoenen dienden beschouwd te worden, namen we de looppiste als voorbeeld om deze stadia met elkaar te verbinden en allen te leiden naar het Centraal Paviljoen. De looppistes, bestaande uit ecologische houtvezels, lopen doorheen de hele stad en worden met elkaar verweven. Het centrale punt, het Londense Olympische Paviljoen, bestaat uit een structuur van staal en is het hoogtepunt van de looppistes. Deze bestaat uit twee verdiepingen, met de bestaande trap van Trafalgar Square als verbinding.

Collega’s:
- Frederik Deketelaere (architect)
- Karen Van Tomme (interieur architect)
- Laurens Dubois (journalist en schrijver)

overzicht wedstrijd

maquette

principe maquette

principe maquette

integratie Trafalgar Square

trappen Trafalgar Square

concept

interieur