Restauratie en verbouwing van waardevol bouwkundig erfgoed

Algemene Aanneming: Mark De Block

De woning is een meergezinswoning, bestaande uit een gelijkvloers en 3 bovenliggende verdiepingen. In de huidige toestand zijn er 5 woonentiteiten merkbaar, maar met weinig levenskwaliteit door gebrek aan buitenruimte en natuurlijk licht. Tevens is te merken dat het karakter van de waardevolle voorgevel, in het bijzonder van het gelijkvloers, volledig teniet gedaan werd door diverse verbouwingen door de jaren heen.

Om het comfort per entiteit te verhogen, en om een kwaliteitsvolle buitenruimte te creŽren, zal de woning verbouwd worden tot slechts 4 entiteiten. De huidige achterbouw wordt volledig afgebroken om plaats te maken voor een zo ruim mogelijke stadstuin / stadskoer, behorende tot het appartement van het gelijkvloers. De voorgevel wordt terug naar zijn oorspronkelijke toestand gebracht. Hierbij wordt terug gegaan naar de ontwerptekening die bewaard is gebleven in de Zwarte Doos van Stad Gent, maar met aandacht naar de verschillen tussen deze ontwerptekening en het effectief gebouwde pand in 1902. De versiering van het gelijkvloers zal uitgevoerd worden in houten geschilderd timmerwerk, zoals in die tijd werd gedaan.

voorgevel waardevol gebouw

3D ontwerp appartement

voorgevel waardevol pand

Originele tekening

voorgevel waardevol gebouw

V+3 eettafel

V+3 slaap mezzanine

V+2 Ramen

V+2 Keuken