Nieuwbouw wellness-centrum

Het is een uitdagende opdracht om het wellness-centrum te ontwerpen. Enerzijds omdat het nieuw gebouw zich in een landelijke omgeving bevindt waarmee we een eenheid willen creŽren (zoals de aanpalende gerestaureerde schuur), anderzijds door de vele bouwvoorschriften waaraan moet voldaan worden (zoals de eis van een hellend dak), maar als laatste willen we ook kiezen voor een strakke, verfijnde architectuur die voldoet aan de nieuwe noden van de mens.

Het uitzicht van het wellness-centrum krijgt daarom een orangeriestijl met aandacht naar juiste proporties, detaillering en natuurlijk licht op de juiste plaats. Dit nieuwe gebouw wordt verbonden met de bestaande schuur door een bureel die een aparte architectuur krijgt. Binnenin het wellness-centrum worden de verschillende relaxruimtes op een logische wijze met elkaar verbonden: een turks stoombad, een IR-cabine, een sauna, zit- en eethoeken, een grote doucheruimte en een zwembad van (10x4) m≤. Een aanpalende groene buitenruimte met dompelton is hierbij een uniek gegeven.

schets Wellness Orangerie-stijl

Grondplan Wellness-center

schets Wellness Orangerie-stijl