Nieuwe tandartspraktijk

Het uitgangspunt was een gebouw met een zeer contrasterende lengte/breedte verhouding (29m op 6m). Op zich een boeiend gegeven, daar de bouwheer hierin minstens 7 tandartsruimtes wenste met voldoende plaats voor laboratoria, archieven, receptie, kantoren, etc.
De contrasterende verhouding in afmetingen wordt benadrukt door de hoofdstroom van mensen te organiseren rondom één lineaire en eenvoudige centrale gang op het gelijkvloers. De belangrijkste laboratoria- en kantoorruimtes bevinden zich op een halve verdieping boven en onder het gelijkvloers en krijgen op die manier de nodige privacy.
De volledige hoogte van 3,3m blijft behouden en er wordt gespeeld met een combinatie van lage muren en halfdoorzichtige heldere panelen verlicht met spots.
De verlichting wordt rechtstreeks opgehangen aan het plafond en de gang is, in tegenstelling tot een maximale verlichting in de praktijkruimtes, verlicht met indirect licht.
-- Ronnette Riley Architect
Het architectenbureau Ronnette Riley Architect, gevestigd in de Empire State Building in New York City, werkt aan een grote diversiteit van projecten. Deze gaan van de inrichting van kleine residenties tot de verbouwingen van 17-verdiepingshoge appartementsgebouwen,...
Meer informatie is te vinden op www.ronnetteriley.com

Gang Tandartspraktijk

Inkom Tandartspraktijk New York

Praktijkruimtes Tandarts

Residentieel pand New York

schets tandartspraktijk