Architectenbureau CAMPENS

Strakke en luxueuze nieuwbouwwoning te Laarne

Voorzijde Pastorie Achterzijde Pastorie Gang Pastorie

In een groene, zeer open omgeving, op een plaats waar bestaande gebouwen zonevreemd zijn, wordt de vraag gesteld om een luxueuze nieuwbouw villa te plaatsen. Geen landelijk karakter zoals de omgeving het gewoon is; wel een hedendaags spel van volumes bij elkaar, overkragend en gebruik van veel glas.

De ééngezinswoning is opgevat als een L-vorm; aan de tuinkant komen grote glaspartijen, aan de straatkant een gesloten voorkomen. In het verlengde komt een uitbreiding waarin afzonderlijk een carport en wellness-ruimte worden ondergebracht. Het gehele concept bevat luxueuze elementen, maar zal tegelijkertijd eenvoud en soberheid uitstralen door eenzelfde coherent materiaalgebruik.

Architectenbureau CAMPENS staat in voor het totaalconcept, zijnde ontwerp t.e.m. uitvoering. Voor het verkrijgen van de nodige vergunningen werd er nauw overleg gepleegd met de bevoegde diensten, in samenspraak met een gespecialiseerd Consulting bureau.

Status: in uitvoering.