Architectenbureau CAMPENS

Verbouwing en Totaalconcept voor een rijwoning te Ledeberg-Gent

Keuken in aanbouw Lichtkoepels en ruimte Cementtegels in keuken Aanbouw donkere gevelsteen

Vertrekkend vanuit een sober en degelijk plan, diende een eindresultaat bekomen te worden dat voldoet aan de hedendaagse vereisten, het behoud van de karakteristieke elementen van het hoofdgebouw, het vergroten van de relatie met de tuin en het gebruik van natuurlijke materialen. Verder diende de bouwkost permanent onder controle te worden gehouden.

De donkere aanbouwen werden gesloopt en vervangen door een nieuw deel. Dakkoepels werden speels ingepland in het dakoppervlak. Via een groot hoekraam baadt de keuken ’s morgens in het ochtendlicht en is er maximaal contact met de tuin. De gevels zijn uitgevoerd in genuanceerde, zwart-grijze baksteen met een dieperliggende voeg. Het buitenschrijnwerk heeft een donkergrijze kleur. Binnenin herhalen zich de cementtegels van het hoofdgebouw in de keuken.

Door een spel van materialen en terrasuitsparing krijgt het bouwvolume een speels voorkomen.
Het platte dak wordt als groendak afgewerkt.