Uitbreiding met ecologische materialen, groendak en maximale lichtinval

De gevel van de woning is slechts 4m breed, maar binnen werd een zeer groot en verrassend ruimtegevoel gecreëerd. De ruimtes kregen eenzelfde coherente hoogte van 3m, de achtergevel is volledig opengewerkt met glas, en zorgt samen met een grote lichtstraat in het dak voor maximaal natuurlijk invallend licht.

Vanuit de leefruimte vertrekt een ononderbroken, krachtig afgewerkte muur die doorloopt tot in de stadstuin. De muur geeft richting naar de tuin toe, en laat de binnen- en buitenruimte volledig in elkaar overvloeien waardoor alles één geheel vormt. De uitbreiding werd volledig ecologisch en duurzaam benaderd. De doorlopende muur werd bepleisterd in het natuurlijke en waterbestendige Marokkaanse Tadelakt; de overige muren zijn geschilderd met natuurverven. Het dak is een extensief groendak dat momenteel baadt in de bloemen en kruiden, en brengt het overtollige water naar een vijvertje in de tuin. Tevens zijn nu, na de renovatie, alle ruimtes van de woning tot in hun kleinste detail benut.

Lichtinval door het schuifraam

Strakke achtergevel

Leefruimte met veel lichtinval

Lichtstraat

Lichtinval door het schuifraam

zolderverdieping

badkamer

groendak

vijvertje