Verbouwing bungalow woning met pergola

Mijn Huis Mijn Architect Opendeurweekend
zondag 24 september 2017

(meer info)

De vrijstaande bungalow woning werd strak verbouwd waarbij er gespeeld wordt met volumes, lichtinval en materiaalgebruik. De verhoogde ligging van de woning werd niet aanzien als een obstakel maar integendeel als een troef. Achteraan de woning werd een overdekt terras gecreëerd dat naadloos overgaat in de leefruimte én dat via architectonisch betonnen trappen toegang geeft tot de tuin. Met een gepolierde betonvloer, een lichtstraat in het dak en een houten afwerking rondom zorgt dit terras voor een natuurlijk gevoel alsof men zich zowel binnen als buiten bevindt.
De garagepoort aan de voorgevel verdwijnt in het gevelvlak via eveneens een houten afwerking met de doorlopende muur. Hetzelfde hout vind je terug bij het achterliggende tuinhuis.

Ook qua duurzaamheid en energie werd er goed nagedacht met dien verstande dat het budgettair haalbaar diende te blijven. Primaire zaken zoals het slopen van de gevelstenen ten voordele van isolatie met crepi, en een ventilatiesysteem D waren hierbij evident.

JA-01-voorgevel.jpg

Garage weggewerkt met hout

Overdekt terras aan de achterzijde

Inkom met sierlamp

Nieuwe keuken

Badkamer

Zicht op overdekt terras met lichtstraat

Oorspronkelijke Toestand

Oorspronkelijke toestand