Moderne L-vorm
rond bestaande Pastorij woning

Mijn Huis Mijn Architect Opendeurweekend
zondag 25 september 2016

(meer info)
Ook in de themaroute Levenslang Wonen (O-VL)

De wensen van de klanten waren groot, maar gezien de woning zonevreemd gelegen is in agrarisch gebied diende er rekening gehouden te worden met specifieke voorschriften als een max. volume van 1.000m3, een max. verhardingsoppervlak, enz. Op deze eisen werd er creatief ingespeeld.
Openheid naar de tuin toe was een evidente vraag, maar er was ook de wens naar de nodige intimiteit. Een combinatie van enerzijds grote glaspartijen met anderzijds verhoogde ramen past dan ook perfect in de omgeving. De oversteken krijgen een juiste diepte, en zorgen voor een natuurlijke zonnewering in het ZW.
Op het gelijkvloers werd een beroepspraktijk ingericht. Samen met de nodige voorzieningen voor een bijkomende badkamer, schept deze de mogelijkheid om later volwaardig op deze verdieping te leven.
Ook qua duurzaamheid en energie werd er goed nagedacht. De platte daken waarop ook de panelen voor de zonneboiler staan kregen de nodige voorzieningen voor een groendak. De hybride-warmtepomp zorgt voor de duurzame verwarming van vandaag.

Afgewerkte bijbouw

Hoekraam

Afgewerkte bijbouw

Ruwbouw Facade

Oorspronkelijke aanbouw

Oorspronkelijke aanbouw

Nieuwe keuken

Glazen inkomdeur