Architectenbureau CAMPENS

Nieuwbouw Rijwoning te Lovendegem

Nieuwbouw Rijwoning Modern in de Rij Detail in Architectonisch beton Gelijmde zwarte gevelsteen

Deze nieuwbouw combineert een rustige integratie met de aanpalende woningen, maar met een zeer eigenzinnig en sterk karakter.
Dit uitgesproken karakter bevindt zich zowel in de esthetische vorm als in het woongebeuren binnenin. De woning staat subtiel naar achteren in de rij, maar springt wel in het oog door een robuuste zwarte, fijn-gelijmde gevelsteen. Een balk in architectonisch beton geeft aan de voorgevel een markant accent.
Zowel qua functie als vormgeving staan de beneden- en bovenverdiep in schril contrast met elkaar. Het gelijkvloers vormt in alle opzichten een gesloten kern. Hierin zijn de slaapkamers, de nodige bergingen en garage ondergebracht. De bovenverdieping daarentegen waarin de leefruimte is ondergebracht, baadt in het licht door aanwezigheid van grote glaspartijen. Een zeer wijds uitzicht van binnenuit, maar geen mogelijkheid tot inkijk zorgt voor een groot gevoel van vrijheid. Dit wordt nog extra benadrukt door de hoge ruimte in de zithoek die in contrast staat met het lager gelegen plafond van de keuken.

De woning is budgetvriendelijk, met oog voor detail, energie-bewust, en met licht en ruimte als grote uitgangspunt.