Nieuw gedeelte in houtskeletbouw

De oorspronkelijke woning was te klein om aan de noden van het uitbreidende gezin te voldoen, en door de vele donkere en kleine ruimtes kon er niet genoten worden van natuurlijk licht en de omgeving.

Daarom werd een nieuw gedeelte voorzien in houstekeletbouw, dat aan twee zijden rondom de bestaande woning werd gevlochten. De wandopbouw bestaat uit een houten structuur opgevuld met ingeblazen papiervlokken, en bekleed met Thermowood, de ecologische Europese variante van tropisch hardhout. Dankzij de nieuwe grote glaspartijen voor- en achteraan ontstaat maximaal invallend licht, waardoor de keuken en eethoek in directe verbinding staan met de tuin. De zithoek zit ietwat verzonken en heeft een intiemer karakter.

Uitbreiding in houtskeletbouw

Groot schuifraam

zijgevel in thermisch verduurzaamd hout

Gevel in Thermowood

Uitbreiding in houtskeletbouw

intiem karakter zitkamer