Nieuwbouw eengezinswoning: evenwicht tussen wensen klant en stedenbouw

Dit project was een uitdaging naar zowel de klant toe als naar de eisen van stedenbouw. De klant wenste een ruime eengezinswoning met een strak persoonlijk karakter; stedenbouw wenste de invulling van de klassieke voorschriften als een woning met slechts één volwaardige bouwlaag, het gebruik van een hellend dak, een garage aanpalend aan de woning,… Het resultaat wordt een ruime moderne woning met vrije interpretatie van de voorschriften; de goedkeuring voor de bouw ervan werd bekomen door meerdere malen goed overleg met de desbetreffende instanties.

Vooraan krijgt de woning een gesloten karakter, terwijl deze naar de achterzijde toe openbaart naar de achterliggende tuin door middel van grote glaspartijen. De ingang van de woning bevindt zich aan de zijgevel, zodat de nieuwsgierigheid van de bezoeker wordt aangewakkerd bij het binnenkomen van de woning. Twee terrassen – één aan de oostkant en één aan de zuidkant – staan in onmiddellijke verbinding met de leefruimte en de -keuken en zorgen ervoor dat de tuin optimaal benut wordt.

Moderne nieuwbouw

Nieuwbouwwoning

Nieuwbouw met grote terrassen

Nieuwbouw met veel glas

Moderne nieuwbouw

Privacy aan straatzijde

Privacy aan straatzijde

Privacy aan straatzijde

Privacy aan straatzijde

Privacy aan straatzijde

Privacy aan straatzijde

Privacy aan straatzijde

Privacy aan straatzijde